Як створити гаманець KASPA

16/02/2023

Монета KAPSA з'явилася нещодавно, тому мультивалютні гаманці, як-от Trust Wallet, не встигли її додати. Сподіваємося, що незабаром на неї звернуть увагу.

Обміняти KASPA можна на одній з цих бірж: MEXC, CoinEx, ByBit, або Gate.io.

Ми розповімо вам про два найпопулярніші способи, як створити гаманець для монети KASPA

  • На біржі.
  • В онлайн гаманці.

Ми не рекомендуємо майнити на біржу. Якщо майните на біржу - ви майните на свій ризик. На ваші ключі - не ваша крипта!

Примітки:

  • У монети KASPA є одна особливість — ваша адреса гаманця буде змінюватися щоразу. Чому? Бо так треба! Таким чином, монета підвищує захист та анонімність гаманців. Боятися цього не варто. Навіть якщо ваша адреса гаманця змінилася — ви можете продовжувати майнити, або отримувати виплати на свою першу адресу, яку отримали одразу після реєстрації. Монети також надійдуть на ваш гаманець і будуть відображатися в транзакціях гаманця.
  • Це можна якось змінити, або оминути? На жаль, чи на щастя — ні. Це особливість, з якою доведеться змиритися. Прийміть той факт, що адреси в гаманці будуть змінюватися.
  • Ми рекомендуємо зберегти початкову адресу гаманця разом із секретною фразою, щоб не заплутатися. Використовуйте його для майнінгу, а для щоденних транзакцій використовуйте оновлені адреси, що надає вам гаманець.

Як зареєструвати гаманець KASPA на біржі

Цей спосіб зручний тим, що вам не потрібно реєструвати купу різних гаманців. Все зберігається на одній біржі, всі монети та гаманці під рукою, і ви можете відразу ж обмінювати або торгувати вашу криптовалюту.

Мінуси: безпека всіх ваших гаманців на біржі залежить від безпеки вашого облікового запису на біржі. Переконайтеся, що ви надійно захистили свою електронну пошту, обліковий запис на біржі та увімкнули двофакторну авторизацію (2FA).

  1. Зареєструйтеся на біржі MEXC.

  2. Після реєстрації виберіть Wallets (Гаманці) та Overview (Огляд).

  3. На сторінці з гаманцями виберіть Spot Account (Спотовий обліковий запис), у рядку пошуку монет введіть назву потрібної вам монети kas, виберіть у списку монету KAS (Kaspa), та натисніть Deposit (Поповнити).

  4. На сторінці поповнення отримуємо адресу гаманця.

    • Перевіряємо, для якої монети створюємо гаманець KAS.

    • Вибираємо мережу для транзакції монет — KASPA.

    • У полі Address отримуємо нашу адресу гаманця KASPA.

Як зареєструвати онлайн гаманець KASPA

Цей спосіб зручний для тих, хто не любить зберігати всі гроші в одному місці або відразу обмінювати криптовалюту. Онлайн-гаманець, захищений паролем і секретною комбінацією кодових слів, зберігатиме вашу монету, поки ви її не переведете в інше місце.

Мінуси: безпека вашого гаманця залежить від безпеки вашого комп'ютера та збереження кодових ключів. Переконайтеся, що ваш ПК захищений, пароль для входу в гаманець надійний, і кодова фраза зберігається в надійному місці.

  1. Відкриваємо сайт гаманця https://wallet.kaspanet.io

  2. Натискаємо "Create new wallet" — створити новий гаманець.

  3. Гаманець просить ввести пароль для вашого гаманця та підтвердити його. Згенеруйте надійний пароль вашим браузером, або скористайтеся генератором паролів. Введіть пароль, підтвердіть його, та натисніть "Next" — Далі.

  4. Ви отримаєте секретну фразу — комбінацію з 12 слів. Їхня втрата означає втрату доступу до гаманця! Випишіть та збережіть комбінацію слів у тому порядку, як вона буде представлена перед вами. Після цього натисніть "Next" — Далі.

  5. Гаманець перевірить, наскільки добре ви запам'ятали вашу секретну фразу та порядок слів. Вас попросять тричі вибрати правильне слово до вказаного порядку. Щоразу порядок буде різний, на вибір буде дано кілька кодових фраз. Вибирайте ту, яка стосується конкретного номеру слова. Якщо забули, чи не записали — гаманець запропонує повернутися до порядку слів і повторить процедуру перевірки.

  6. Після успішної перевірки гаманець нагадає вам правила безпеки. Той, хто володіє секретною фразою з 12 слів — володіє гаманцем! Підтверджуємо, що ми це запам'ятали і переходимо до самого гаманця. Натискаємо кнопку "Done" — Готово.

  7. Відкриється гаманець. У правому верхньому кутку, бачимо анімацію двох стрілочок, що обертаються — гаманець синхронізується з блокчейном.

  8. Коли синхронізація закінчиться, ви побачите адресу вашого гаманця. Готово! Ваш гаманець готовий до роботи. Натисніть значок поряд з адресою гаманця, щоб скопіювати її. Використовуйте її для майнінгу або отримання Каспи на ваш рахунок.

    • Available (Доступно) — поточний баланс гаманця.
    • Pending (Очікує) — баланс у процесі нарахування або списання.
    • Send (Надіслати) — перевести Каспу на іншу адресу (біржі або гаманця).
    • Transactions (Транзакції) — історія транзакцій у вашому гаманці.

This article is available in other languages: