Як створити криптогаманець

23.12.2022

Крок перший — виберіть тип гаманця.

Існують два основні типи криптовалютних гаманців.

  1. Холодний — офлайн гаманець.
  2. Гарячий — онлайн гаманець.

Холодні гаманці зберігають криптовалюту в автономному режимі, без доступу до інтернету. Наприклад, на спеціальному пристрої або на звичайному USB-накопичувачі. Для доступу до грошей потрібно виконати певні дії в реальному світі.

Гарячі гаманці використовуються для зберігання невеликих обсягів та повсякденного використання. Ключі гарячих гаманців зберігаються на вашому комп'ютері або телефоні.

У кожного типу свої плюси та мінуси.

Холодні гаманці відрізняються високою захищеністю, але не дуже зручні у використанні. Такими гаманцями користуються, коли хочуть зберегти у надійному місці великі обсяги криптовалюти.

Гарячі гаманці дозволяють зберігати різні монети в одному місці, вони завжди у вас під рукою, на вашому смартфоні або в браузері. Вони мультивалютні, дозволяють швидко проводити перекази, купувати та продавати криптовалюту за лічені секунди! Але їхня безпека може бути нижча.

Для майнінгу зазвичай використовуються гарячі програмні гаманці — це швидко та зручно.

Крок другий — оберіть, де зберігати.

Для більшості монет підходять програмні мультивалютні гаманці: Metamask.ioMyEtherWalletTrust WalletCoinomi, Guarda.

Обміняти монети можна на криптовалютних біржах.
Ми рекомендуємо перевірені біржі: Binance, Gate.io, MEXC, CoinEx, KuCoin, ByBit.

Ми не рекомендуємо майнити на біржу. Якщо майните на біржу - ви майните на свій ризик. На ваші ключі - не ваша крипта!

Розглянемо створення мультивалютного гаманця, який завжди буде у вас під рукою — Trust Wallet:

  1. Завантажуємо та встановлюємо додаток Trust Wallet на ваш смартфон із магазину додатків.

  2. Запускаємо, натискаємо "Create a new wallet”, вводимо пін-код, приймаємо умови гаманця. Пам'ятайте — за безпеку вашого гаманця несете відповідальність тільки ви! Ви отримаєте секретну фразу — комбінацію з 12 слів. Надійно збережіть їх у тому порядку, як вони надані на екрані телефону. Їхня втрата означатиме втрату доступу до гаманця!

  3. За замовчуванням будуть доступні деякі монети. Ви можете використовувати їх, видалити непотрібні, або додати додаткові. Додамо ETC. Натискаємо на “Add Tokens”; у пошуку вводимо "ETC"; натискаємо на перемикач, щоб додати монету. Повертаємося до попереднього меню.

  4. Готово! Ваш гаманець ETC готовий до використання. Натисніть на нього у списку монет, натисніть "Receive", і ви побачите адресу вашого гаманця.

  5. Отриману адресу використовуйте для майнінгу. На нього надходитиме виплата від пулу. Ви також можете переводити свої монети на інші гаманці або біржі.

Надважливо!

  1. Надійно збережіть вашу секретну фразу для доступу та відновлення гаманця. Її втрата — втрата доступу до гаманця та ваших грошей.
  2. На створений гаманець для монети можна переводити лише конкретну монету. Це означає, що якщо ви створили гаманець для ETC — на нього можливо переводити та майнити лише ETC. Переказ іншої монети неможливий, гроші просто зникнуть.

Крок третій — використовуйте гаманець для майнінгу!

Незалежно від того, де зареєстрований гаманець, адресу гаманця можна використовувати під майнінг.

Отриману адресу гаманця вставте у ваш .bat-файл, введіть її у рядок для гаманцю на HiveOS або RaveOS, або введіть його в поле для гаманця вашого АСІК-майнера.

Тепер криптовалюта від майнінгу буде автоматично переводиться на цей гаманець, як тільки досягне вказаного вами ліміту виплати на пулі.

Чи можна майнити на адресу апаратного гаманця?

Так, можна. Однак, деякі апаратні гаманці можуть мати проблеми, якщо перекладів від майнінгу буде занадто багато. Зверніться до інструкції до вашого гаманця, наприклад, Ledger.

Чи можна використовувати для майнінгу адресу гаманеця від біржі?

Так, можна, але біржі не завжди це полюбляють. Крім того, обов'язково ознайомтеся з мінімальними сумами введення криптовалюту на вашій біржі. Якщо переведення з пулу буде менше за мінімум, встановлений біржею — ваші гроші ризикують зникнути!

Эта статья доступна на других языках: